Полицаи се задействаха по анонимка срещу съветник в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Проверяван е общински съветник в Благоевград, който е и лекар в Регионалната здравна инспекция. Получен е сигнал в Икономическа полиция, че е издавал сертификати за ваксинация срещу Ковид. Обект на проверката е била и неговата колежка в имунизационния кабинет Катя Митова.

Информаторът на полицаите е анонимен. Самият Янкулски е присъствал в заседанието на ОбС-Благоевград днес. Към края на сесията е напуснал залата.

Обискирали са дома му в квартал "Еленово" и кабинета в РЗИ. Докторът е бил много спокоен , казаха от полицията. Не е открито нищо уличаващо го в престъпно деяние, категорични са от МВР-Благоевград.

Криминалистите подозират, че някой му е завидял за финансовото състояние - получавал е над 18 000 лева месечно. Отделно от това отдава под наем стаи за нощувки.

Предполага се, че сигналът цели дискредтирането ме като общински съветник. В ОбС той изразява граждански позциции, които не изповядват, по-голяма част от благоевградските народни избраници.

По данни на прокуратурата в Благоевград се проверяват сертификати, издавани за недействителни ваксинации на хора, които не са от общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано