Полицейско насилие и ракети на стадиона в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Млад мъж е пребит от полицаи на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Снимки на малтретирания от униформени фен Владимир Будников обиколиха социалната мрежа. От полицията мълчат и отричат, че младежът е бин от длъжностни лица в Първо управление на МВР.

Инцидентът станал след мача "Пирин" - "Левски" тази вечер. Домакините от Благоевград паднаха след седем успешни срещи в сезона. Сините бяха по-добри и вкараха три гола. Пиринци не успяха да се разпишат.

Фенове и на двата отбора влязоха с сблъсък на игрището и около него. Две ракети влетяха в агитката на "орлетата". Изстреляни са от гостите, съобщиха от ръководството на домакините.

Двама са настанени в болница. Благоевградчани масово коментират, че полицаите са били агресивни към феновете на "Пирин", а благосклонни към агитката на гостите. Води се разследване. Иззети са записи от камерите на стадиона. На кадри се виждало как един от полицаите умишлено го пуска от половин метър върху каменните стълби пред административната сграда. Младежът е закаран в "Пирогов".

Пикантна подробност е, че битият Владимир, който е от украински произход, бе награден от кмета Илко Стоянов между първото и второто полувреме на мача за участие в мисия в Украйна преди седмица с автобуса на благоевградския клуб. Тогава той и други петима закараха храни и докараха в Благоевград 25 бегълци от войната. Будников е от Украйна и учи в областния център на Пиринско трета година.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано