Поредни жалби за касиране на вота в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Нови три жалби са депозирани в Адиминстративен съд. Оспорва се вота за общински съветници, проведен на 29 октомври.

Една от претенциите е на Злата Ризова, която не успя да влезе в новия ОбС. Тя се яви от МК "ВМРО-БНД-БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ", оглавена от експредседателя Радослав Тасков. Ризова сочи доводи за неправилно определяне на общинската квота, неправилно определяне на броя на мандатите и неправилно са разпределени мандатите между партиите, коалициите и местните коалиции. Твърди се, че в протоколите на секционните комисии са отразени неверни данни.

По жалба на Магдалена Прътева, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  е образувано административно дело №1056. Жалбоподателят оспорва като неверни протоколите на всички СИК. Навежда доводи за неправилна преценка на действителността на бюлетините и нереално висок процент на недействителните гласове. Иска се съдът да отмени изцяло Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград като неправилно и да обяви за недействителен произведения на 29.10.2023г. избор за общински съветници.

В Административен съд – Благоевград е депозирана жалба и от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ против Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на ОИК – Благоевград. Образувано е административно дело №1058/05.11.2023г. С жалбата се иска да бъде извършена проверка на изборния резултат чрез отваряне на запечатаните изборни книжа и извършване на повторно преброяване. Делата ще се разглеждат на 9 ноември от 13.00 часа. В петък се очаква новоизбраните съветници в Благоевград да положат клетва..

 

Напиши коментар

Коментари

  1. 7777 -
    Златка - пиратка пак гърми Вечната кандидат - съветничка. Златеее, опитай пак след 4 години
  2. Рико -
    Ех Злате Злате не ти дойде акъла

Избрано