Поръчаха бронирани лимузини за президента и премиера

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Обявена е обществена поръчка производство на брониран "Мерцедес" за президента Румен Радев. От публичната информация става ясно още, че лимузината ще се произведе в Германия. Договорът е подписан между НСО и българските представители на немския автомобилен концерн "Силвър Стар“. От документа, публикуван в интернет, става ясно, че колата ще е готова в рамките на настоящата година. Президентът вероятно ще я получи догодина.

Цената ѝ е особено висока най-вече заради изискването да бъде бронирана. На този етап обаче от НСО ще бъдат платени само 30 процента от сумата като аванс, а останалите 70 процента ще бъдат доплатени едва когато автомобилът пристигне в България. От клаузите в договора става ясно, че мерцедесът на Радев ще разполага с най-високата възможна защита в съответствие със световния стандарт VPAM-BRV. Невижданото у нас возило ще има четири сертификата, които ще гарантират, че е защитено и издържа на куршуми, устойчиво е на взривове от покрива, пода и страничните врати.

"Мерцедес"-ът ще бъде брониран по немска технология, която удържа на всякакви боеприпаси от различен калибър, както и на гранати. Другите две коли, поръчани от НСО, ще отговарят на същите критерии и също ще струват по над един милион лева. Едната от тях ще бъде ползвана от министър-председателя, а втората отново ще служи за сигурното придвижване на други знакови лица от властта, които се нуждаят от протекциите на НСО, като председателите на Народното събрание.

В момента президентът отново се придвижва с брониран мерцедес, който бе закупен през 2016 година, пише Ретро.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано