Поскъпва "Гражданска отговорност"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Комисията за финансов надзор иска да се завишат вноските, които се събрат в Гаранционния фонд. Предложението трябва да премине през обществено обсъждане, за да влезе в сила догдина.

В момента вноската към Фонда е 10.50 лева за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“ и 0.15 лева за всяко място в превозно средство за обществен превоз за застраховка „Злополука“ на пътниците в обществения транспорт. Вноската към Обезпечителния фонд беше 2.50 лв. за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“.

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд, вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите към Фонда за незастраховани МПС в Гаранционния фонд се увеличава на 12.50 лева за всяко застраховано МПС.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Злополука“ на пътниците в средствата за обществен превоз по чл. 461, т. 2 от КЗ не се променя и остава 15 стотинки за всяко място, без мястото на водача в превозните средства, уточнява Pariteni.bg. Вноската към Обезпечителния фонд се увеличава на 3.50 лева за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“.
Общо вноската към ГФ на всяка едно застраховано по МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“ става 16.00 лева, които се разпределят във въпросните два фонда.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано