Правят безплатни тестове в МБАЛ- Благоевград

Сподели във Facebook

В благоевградската болница правят безплатни бързи тестове за Ковид-19.

Освен бързи тестове, след диагностика в кабинета пациентите се препращат към съответното лечение: болнично или домашно амбулаторно лечение. В кабинета се правят и PCR тестове. Пунктът за тестване към многопрофилната болница в Благоевград е с отделен вход, за да не се смесват потоците от хора със съмнения за коронавирус и такива с други оплаквания.

“Всъщност това са две помещения, свързани едно с друго с отделен вход, които се намират в близост до спешно приемно отделение, там приемаме болни, имаме от тези колони за измерване на температурата, съответно могат да се направят бързи тестове и да се насочат пациентите към спешно приемно, към рентген и така”, обясни директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев пред БНТ. Специалисти, които да работят в пункта, засега има. Хората, решили да посетят този пункт, трябва да имат симптоми за коронавирус.

Областната болница в Благоевград може да разкрие до 120 легла за лечение на пациенти с усложнения от COVID-19. Здравното заведение приема и пациенти от други градове от региона, където вече всички легла са заети.

В Благоевградска област случаите продължават да нарастват с бързи темпове. Най-много доказани заразени има в Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано