Прецедент в НС заради депутат от Разлог

Сподели във Facebook

Народен избраник от ДБ създаде прецедент в парламента. Депутатът от Разлог Иван Димитров обяви, че няма банкова сметка и не желае да открива занапред.

Поради тази причина в Правилника за дейността на Народното събрание може да бъде записано, че не е задължително депутатите да получават възнагражденията си по банков път.

Ситуацията предизвика спор в комисията, която се занимава с правилника на 47 НС. Депутатът без банкова сметка е Иван Димитров. Председателят на комисията Настимир Ананиев се възмути, че в 21 век „някой няма сметка или е запорирана“.

Иван Димитров, който твърди, че няма банкова сметка, по професия е адвокат с практика в Разлог. Той е зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България".

Според имотната му декларация, подадена пред КПКОНПИ през юли при сформирането на 46-ото НС Димитров има ливада в Добринище и офис в Разлог.

Не е декларирал налични средства и влогове, а само задължения - кредитна карта за 5000 лева, кредит от 432 436 лева към Юробанк и 4500 лева за издръжка на двете му дъщери. През септември кредитът от 432 436 лева вече е деклариран не към банка, а към фирма "Колект БГ", пише sеga.bg. 

"Когато опитате да обосновете в дебат нещо, казвате реплики като моите. Имам банкова сметка, нямам проблем", каза той и допълни: "Когато гласуваме правилника, приемаме правила само за НС, а те трябва да са за всички."

"Ако Вие нямате банкова сметка на края на месеца, как да получите парите си?", попита Димитров журналистите. "Ако не Ви се плати, то може да го осъдите, обясни депутатът от "Демократична България". Народният представител бе категоричен, че ще получава заплатата си по банков път и разкри, че досега не е получавал парите си на ръка. Димитров потвърди, че има деклариран кредит.

Според Иван Димитров на вчерашното гласуване само четирима души са били "за" да се плаща само и единствено по банков път.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано