Предадоха на благоевградските прокурори тираджия с 350 килограма марихуана

Сподели във Facebook

Столичните обвинители прехвърлиха по компетентност в Благоевград разследване срещу тираджия, заловен през месец юни с 350 килограма марихуана. След събрани доказателства, че контрабандата е на територията на Благоевградска област, наказателният процес ще състои в Окръжна прокуратура.

На 19 юни бе разкрит наркотичният трафик. Камионът преминал няколко пъти от Гърция в България, а антимафиотите го проследили след дълъг престой на паркинг близо до ГКПП-Илинден, недалеч от Хаджидимово. Както Еновина подробно информира, тогава бе арестуван Тома Демерджиев. Тежковорният автомобил бил натоварен с 44 кашона, натъпкани с вакуумирани пликове. Пътят на камиона е бил следен известно време - излизал е от страната ни, пътувал е до Испания и отново се върнал в България. След Гоце Делчев поел към София, но на пътя към Нови Искър белезниците щракнали. Хванали Тома Демерджиев да разтоварва палетите. Дрогата била в кашони, но прикрита - над нея имало пластмасови детайли. Освен шофьор на камиона, Демерджиев е собственик на превозваческата фирма. Той е с чисто криминално досие.

Сега Окръжната прокуратура в Благоевград трябва да разнищи аферата с голямото количество марихуана, която е могла да донесе приходи в размер над 6 милиона лева за трафикантите.

 

"След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в СГП привлякъл като обвиняем водача на тежкотоварния автомобил Тома Демерджиев за държане с цел разпространение на наркотични вещества (чл. 354а, ал. 1 НК), задържал го за срок до 72 часа, след което внесъл искане в СГП за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража. Искането било уважено от Софийски градски съд с определение, потвърдено от Апелативен съд – София. Изпълнението на мярката за неотклонение задържане под стража продължава и към момента", съобщиха от СГП.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано