Изненадващо напусна председател на Общински съвет

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Парламентарен шеф хвърли изненадващо оставка след извънредна сесия.

Изпълни се желанието на група съветници да детронират председателя на ОбС - Петрич Георги Тренчев. Вчера се състоя извънредно заседание за утвърждаване на нови 7 почетни граждани. стана гаф с гласуването. Вместо да бъде тайно и в тъмна стаичка, което взриви част от съветниците. Колегите на Георги Тренчев в петричкия съвет обаче коментират, че причината е съвсем друга - припламнали са искри между Тренчев и кмета Димитър Бръчков. Георги Тренчев няма да е и редови общински съветник. ОИК-Петрич ще го освободи до дни, а на негово място ще се закълне следващият в листата.

Според партийни активисти в Петрич, ябълката на раздора е имуществото на РПК "Искра" в петричкото село Първомай. Ощетени са над 400 първомайци от неизгодна сделка. Мълвата сочи, че в една от сградите ще се помещава Земеделска аптека на кметски роднина. Самият Бръчков също е аптекар. 

Припомняме, големият сграден фонд на кооперацията бе изтъргуван неотдавна за едва 150 000 лева от дясната ръка на Бръчков - Ивайло Попов, известен като Масата. Реално цената е много повече от 500 000 лева. Попов е под крилото на Бръчков в Общината като началник на КИТОЗГ. Преди това имаше два неуспешни опита да стане кмет в Първомай, но съселяните му да гласуваха за него.

Вероятно Георги Тренчев е разбрал за изгодната сделка в полза на Масата и е направил решаващата стъка с подаване на оставка от председателския стол в ОбС, коментират петричани.

Както е известно, група общински съветници поискаха оставката на председателя на ОбС Георги Тренчев през лятото. Не харесаха начина му на работа от централите на БСП, ВМРО, ИТН, Нова алтернатива. Упрекнаха го за цената на водата, за социалните помощи и какво ли още не. Накрая обаче примиренчески казаха - "Тренчев е добро момче, ама е амортизирано".

Вижте в прикачения файл "сградата на раздора":

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано