Прекрояват казармения парк "Македония" в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Превръщат част от казармения парк "Македония" в зелена високотехнологична зона. Предложението е внесено за дебат и гласуване в ОбС - Благоевград от кмета Илко Стоянов. В случай, че общинските съветници приемат да се извърши промяна на ПУП,Общината има възможност да получи пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Намерението теренът, който е с площ 65 декара, да се превърне в център за развитие на IT технологиите, като зелената зона на място не само ще бъде съхранена, но и надградена. Съществуващите сгради, в които спортни клубове осъществяват своята тренировъчна дейност, както и мястото за провеждане на фестивали и концерти, също ще бъдат запазени. С преобразуването на парка, което ще стане факт чрез финансиране по ПВУ съвместно с частния сектор, ще бъдат създадени и условия за отваряне на нови работни места.

В горната част на терена на бившите казарми предстои да бъде изградена и нова спортна зала. Бъдещият комплекс, който ще е достъпен за всички жители и гости на града, се намира на метри от кампуса на Американски университет в България и в близост до ЦГЧ, което ще бъде предимство за развитието му. В момента кметският екип работи усилено и за изграждане на Индустриална зона край с. Зелен дол, тя ще бъде ситуирана в непосредствена близост до АМ „Струма“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано