Премиерът запленен от Хераклея Синтика

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Служебният министър-председател стъпи на Акропола в античния град край Петрич. Стефан Янев не скри, че е запленен от Хераклея Синтика. Поздрави археолозите за успешната им работа и изрази готовност държавата да продължи да подкрепя усилията на учените за разкриване на античните тайни в петричкото село Рупите. Ръководителят на разкопките Людмил Вагалински показа откритите към момента находки.

Янев изтъкна, че дълг и основен приоритет е съхраняването на огромното културно-историческо наследство, което имаме. "Има съществен, но за съжаление неоползотворен потенциал, българският туризъм да се развива успешно именно на тази основа“, подчерта Стефан Янев.

Работата на археолозите в Античния град започна през 2007 година. "Над 1000 години Хераклея Синтика е най-важният град по средното течение на Струма", изтъкна Вагалински. На място бяха още губурнаторът на Благоевград Николай Шушков и петричкият кмет Димитър Бръчков.

С Янев в Петричко е и културният министър Велислав Минеков. Той посети новата сграда на Исторически музей – Петрич, която предстои да бъде пусната в експлоатация. Веднага след това беше посрещнат в кабинета на кмета Димитър Бръчков, където двамата проведоха също работна среща.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано