Препила на онлайн урок ученичка от Благоевград е с коронавирус

Сподели във Facebook

Шестокласничката от Благоевград, която преди дни се отрови с алкохол и бе закарана в "Пирогов", е с коронавирус.

Това съобщават от лечелното заведение. Момичето е в общо добро състояние, но е под лекарско наблюдение. Приятелката й, с която препиха , вместо да са онлайн в час, също е добре. Тя бе изписана още в деня на инцидента в благоевградския квартал "Еленово".

По случая с пияните ученички e назначена проверка от Регионалното управление на образованието в Благоевград, както и от отдел “Закрила на детето”. Към момента няма наказани преподаватели във връзка с инцидента. От образователния инспекторат в Благоевград са поискали доклади от директорите и класните ръководители на Осмо СУ и 11 ОУ, в които двете момичета се обучават.

Припомняме двете ученички си организираха алкохолно парти рано сутринта във вторник. Похвалиха се и с пост в социалните мрежи.

Едната девойка бе намерена в безпомощно състояние от майка си в апартамента, където двете деца употребили алкохол. Съсед открил другата ученичка в асансьора, също в тежко състояние. След инцидента са проведени разговори със семействата на момичетата. Няма информация пълнолетен да им е дал алкохола.

“Ние издадохме заповед със задължителни предписания, като тук идеята е в посока превантивност. Изискали сме педагогическия съвет и на двете училища да разгледа и набележи мерки и за една превенция по отношение употребата на било то цигари, било то алкохол”, каза Методи Попов от РУО – Благоевград, цитиран от БНТ. “Това показва една огромна празнина в тези деца, че те не могат да контактуват помежду си, че те са отегчени от начина на живот, който водят и търсят нещо ново, търсят други преживявания. Мислят, че по този начин ще ги намерят”, коментира председателят на Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград Магдалена Рахова.

С двете момичета и техните семейства ще работят специалисти от отдел “Закрила на детето”. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано