Президентът Радев поведе факелно шествие в Благоевград

Сподели във Facebook

Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков поведоха патриотично шествие в Благоевград. Стотици благоевградчани посрещнаха държавния глава пред Съдебната палата днес.

Церемонията е по повод 150 години от рождението на легендарния войвода Гоце Делчев.

На площад "Македония", пред паметника на Гоце, е тържеството, в което се включиха признателни граждани и родолюбци от клуб "Традиция". В чест на войводата, дал живота си за свободата в Пиринския край, се строиха военни, активисти на ВМРО, владиката Серафим, представители на държавната и общинската власт.

Преди пристиганвето на Румен Радев от Общината издадоха заповед за забрана на снимане с дрон и други летателни средства в центъра на Благоевград. 

Гоце Делчев - Георги Николов Делчев, е сред най-видните наши революционери. Възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности, той остава в историята като най-значимата фигура в борбата за освобождението на българските земи, Гоце Делчев е основател, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, изработва техните програми и устави. Най-близките му съратници са Дамян Груев, Гьорче Петров и Пейо Яворов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано