Приз за медици, ресторантьори, дарители, полицаи и пожарникари

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Възобновената от съветниците в Сандански инициатива "Подари надежда" обедини хората и институциите в града в момента на епидемията. Кметът Атанас Стоянов награди памагащите и даряващи надежда в тежките изпитания.

Приз бе връчен на директора на Югозападна болница Илия Тонев, който го прие с благодарност от името на лекари и медицински сестри.

Заслужен приз за „Подари надежда“ бе връчен и на седемте медицински сестри, работещи в детски ясли и градини в община Сандански, които станаха доброволци в санданската болница. В едни от най-тежките за болничното заведение моменти сестрите Здравка Клямбова, Симеонка Аргирова, Людмила Михайлова, Виктория Димитрова, Елица Ръбачева, Росица Тасева и Мария Държанлиева застанаха рамо до рамо с екипа на болницата, в борбата с COVID – 19.

Обединени от своята доброта – Янка Василева и Марина Димитрова, преди година успяха да обединят хората в града в подкрепа на малката Никол Дамбова. Приз „Подари надежда“ бе връчен на Янка и Марина за тяхната инициативност, помощ и подкрепа, за надеждата и вярата в доброто.
Заслужено признание за добрината и подарената надежда, бе връчен и на Пенка Тойтова, която със своето голямо сърце помага на човек, изпаднал в трудност.

Сред наградените е и Любка Митова, която с любовта си към животните, не спира да се грижи за тях. Признание за своята добрина, протегната ръка, помощ и подкрепа получиха и Асен Иванов и персоналът на ресторант „Маслина“, които безвъзмездно предоставяха храна на болни и възрастни хора в началото на обявената епидемична обстановка.

За доброто им дело и предоставянето на храна на МБАЛ „Югозападна болница“, въпреки трудностите, в които попадат и самите те, заслужено признание бе връчено и на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански. Доброволците от град Сандански, които в продължение на месеци се включиха активно във всички дейности на община Сандански в началото на обявената пандемия, ръководени от Костадин Карамитов, заслужено също бяха отличени.

Добротворното и благородно дело на Анна-Мария Насковска, която по време на пандемията шиеше и даряваше безвъзмездно маски, също не остана незабелязано и получи своето заслужено признание. 

Признание получиха санданските полицаи Мария Манушева и Васил Барутчиев.

За своя отговорен труд, за смелостта и себеотрицанието, за надеждата и професионализма бе отличен и екипът Росен Шопов, Роберт Спириев и Стоян Чивчев от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано