Признание за пожарникари и горски от Благоевград

Сподели във Facebook

Огнеборците от Благоевград и горски служители получиха благодарност от премиера Стефан Янев. Той се срещна с тях в благоевградското село Габрово, което само преди дни бе застрашено от върлувалите македонски пожари в близките до благоевградски и симитлийски села македонски градове Делчево и Пехчево. По време на огнената криза в Габрово горските прокараха просеки с тежка техника.

Стефан Янев изказа похвала към професионализма на участвалите в потушаване на пожарите огнеборци от Благоевградско, водени от комисар Юлиан Петров. Изрази и съжаление за загиналите лесничеи от Кресна и Петрич Валери Димитров и Антон Гръбчев, които дадоха живота си в борба с огъня край санданското село Петрово.

В Габрово Стефан Янев бе посрещнат от Неврокопския митрополит Серафим. В граничното село дойдоха кметовете на Берово, Делчево и Пехчево. Пред храм на Свети Георги се извърши водосвет за здраве.

Янев комнтира и тежката ситуация с Афганистан. Предстои спешна евакуация на българите там.

Пред медиите служебият премиер заяви, че бюджетът ни трябва да се актуализира, за да не останат пенсионери без пари и да не се спират други плащания.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано