Признание за военния курсант Иван, спасил жена при Симитли

Сподели във Facebook
Снимка фейсбук Снимка: фейсбук

Наградиха Иван Станоев -курсантът от НВУ, който преди дни спаси жена на пътя край Симитли.

Почетните грамоти за храброст и морал връчи боксьорът и собственик на БК "Югозапад" Илия Илиев.

Илиев е бивш треньор на Иван, по време на ученето му в Пето СУ в Благоевград.

"В залата ни в Парк "Македония" имах честта да наградя едно момче с голямо сърце, а именно Иван Станоев-спасил жена в беда. Във време на незачитане на основни ценности, хората с морал, непоколебим дух, себеотрицание и чест, трябва да бъдат уважавани и издигани в пример.
Сърдечни благодарности към Иван Станоев, един от малкото логични хора в това нелогично и бездушно ежедневие", коментира Илия Илиев.

Геройската спасителна акция на Иван Станоев стана факт след благодарствено писмо от пострадалата, която твърди, че дължи живота си на Иван, който е трети курс в специалност "Мотопехотни и танкови войски" в НВУ.

Младата се забила с колата си в билборд. Иван обездвижил с подръчни средства ръката на ранената в смачкания автомобил. Веднага след това я изнесъл от купето, а колата избухнала в пламъци.

Пред Еновина Иван скромно разказа за случилото се преди три дни.

"На 15 декември - неделя, пътувах от родното ми село Микрево посока Велико Търново, където съм курсант в НВУ "Васил Левски". На главен път Е-79 около района на Симитли станах свидетел на катастрофа, в която една жена се отби от главния път и се удари челно в билборд. След като видях какво се случи, спрях и отидох при жената. Първото нещо което забелязах беше, че е със счупена ръка, която обездвижих. Веднага след това побързах да се обадя на 112, но забелязах, че от колата излиза дим. Реших, че жената трябва да напусне колата възможно най-скоро и я извадих от нея. Около 10 минути по-късно колата се запали. Извиках линейка и изгасих огъня", разказа Иван Станоев.

Едва след спасителна операция Иван Разбрал името на пострадалата - Анастасия Бойчева. Тя е адресирала писмото до ръководството на НВУ. Вероятно Иван ще бъде награден за достойната постъпка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано