Призоваха Тагарев да уволни съветника си от Рибново Мустафа Емин

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Бившият здравен министър Костадин Ангеллов настоява са уволнение на Мустафа Емин от гоцеделчевското село Рибново, заплашвал медици в "Пирогов". Съветникът на военния министър Тагарев се държал заплашително и искал от дежурните лекари зда извадят дете от Противошокова зала, за да настанят там неговия син. Скандалната ситуация с демократа Емин коментира и Костадин Ангерлов.

"Изисках и прочетох цялата документация за действията на Мустафа Емин. В документите пише, че е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването. Поискал е да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му, с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването", пише в социалните мрежи Ангелов.

"По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно. Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти.
Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците, изтъква ексздравния министър от ГЕРБ и даде пример с едно от събраните обяснения по случая: “Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.”

"Тъжно е, нали?! Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана. Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин! Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България! В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”.
Българските медици не заслужават това! Поклон, колеги", публикува професор Ангелов. Той очаква прекият му шеф Тагарев да го отстрани незабавно. От "Да, България", чийто активист е Емин, мълчат втора седмица.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано