Призовават Борисов да спре отровния въздух в Благоевград

Сподели във Facebook

Специалистът по национална сигурност и собственик на БК "Югозапад" Илия Илиев призова премиера Борисов да реши проблемите на благоевградчани с комина на Био ТЕЦ "Рубин".

"Търпението свърши. Повече от 10 години цял областен град Благоевград с население от 100 000 души и децата ни дишаме отровния дим, бълващ ежедневно от ТЕЦ-а. Призовавам екологичните институции, временния кмет Ясен Попвасилев и премиера Бойко Борисов да защитят жителите на Благоевград", заяви Илия Илиев.

"Подобно безумие и наглост са недопустими. Трябва да спре тровенето на децата ни. Вероятно в ТЕЦ-а се горят нерегламентирани отпадъци, подозира Илиев. Той публикува в социалната мрежа снимков материал от последните три месеца. Припомни, че прокуратурата в Благоевград нехае и все още не е образувано разследване по внесените в държавното обвинение материали и протестна подписка на благоевградчани.

"Видна е фрапираща наглост и безочие", коментира Илия Илиев, който влиза в битката за кмет на Благоевград. Той ще се яви на предстоящите частични избори за кмет от партия "Свобода". Боксьорът бе кандидат и на предишния вот от същата политическа формация.

Илия Илиев е вторият кандидат-градоначалник. Преди седмица това обяви публично и македонистът Атанас Киряков. Той дори публикува част от предизборната си програма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано