Продължава бедственото положение в Петрич

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Удължено е бедственото положение в Петрич и селата. Кметът Димитър Бръчков е подписал нова заповед заради продължаващото преодоляване на щетите от невижданите наводнения от 11 и 12 декември. Все още е затоврен пътят към Беласица и още няколко село в района.

Техника се пренасочва към улица "Одрин" в Петрич, където има новообразувано дере, освен съществуващото, което създаде проблеми. Същото застрашава къщите в близост, информираха от Общината.

Подаден е сигнал до ЧЕЗ за обследване на съоръженията, които са в близост до засегнатите от бедствието места, за да няма последващи проблеми в тази посока.

"Уверяваме жителите на община Петрич, че се прави всичко възможно, за да се възстановят засегнатите улици, но е необходимо време, очакваме и подкрепа от държавата, след описване на нанесените щети, с които сама Община Петрич няма да успее да се справи в кратки срокове. Остават затворени за движение пътят за хижа „Беласица“ и новоизградения път в Подгорието.

"Пораженията са огромни, има отнесени улици, диги, сгради, залети са земеделски земи, издавени са животни, компрометирани са водопроводи, но засега няма опасност от воден режим", отчетоха от Общината.

Почиства се новият път от църквата „Света Петка“ до село Беласица, извършват се укрепителни дейности. Две машини работят в кв. „Бухото“, където придошло дере отнесе цяла улица и нанесе много щети. Камиони продължават да извозват тоновете свлечена земна маса и камъни от общинската пътна мрежа и улиците в населени места.

Земна маса за възстановяване на стария път се насипва при първи водосток над храм „Свети Илия“. Направен е първи, за съжаление, неуспешен опит да се пробие свлечената земна маса на ул. „Беласица“, работата ще продължи. Има подход вече по пътя към местността "Тухларката", който позволява придвижване.

Багери са на терен в селата Беласица, Коларово, Камена, Ключ и Габрене, които пострадаха най-сериозно от дъждовете. Машини насипват земна маса и в село Митиново, където също има отнесена една улица.

Служителите от ВиК – Петрич са направили за пореден ден опити за отводняване на терена около сондажите при първи подем на река Струмешница.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано