Профилактират предизборно кримиконтингента

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Пускат от ареста наркодилъри, профилактирани за денонощие в полицията.

Петима души са здържани са денонощие след специализирана операция. Те са били съпричастни към предишни престъпления, свързани с държането и пласирането на наркотици в Перник и региона.

Адвокатът на един от вкараните в ареста перничанин заяви пред Еновина, че по време на шумната операция не са открили дрога в клиента му, а доколкото му е известно няма доказателства и за другите четирима арестанти в Перник.

В спецакцията са участвали представители на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция, както и жандармеристи. Полицейските действия са били насочени към рискови обекти и лица, които извършват или са извършили престъпления, както и лица с ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите. Извършени са и масирани проверки по Закона за гражданската регистрация.

„Образувани са 2 досъдебни и 2 бързи производства. Проверени са 195 автомобила. Съставените актове са 116. Те са по законите за гражданската регистрация, за личните документи, и движението по пътищата.

Предупредени са представители на криминалния контингент във връзка с купуването и продаването на гласове за парламентарния вот. Проверени и профилактирани са 37 души в Пернишко. Обискирани са 9 заложни къщи, 10 бара, търговски заведения и автоборси. Полицаите са иззели алкохол с изтекъл бандерол и нелицензирани стоки.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано