Произшествия в Кюстендил и региона

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Двама са загинали след тежка катастрофа на пътя Кюстендил-Дупница. Постадали са шестима участници в произшествието.

След село Нови чифлик по посока на движението Кюстендил, се сблъскали 3 автомобила и мотоциклет. "Мерцедес", управляван от 61-годишен водач, навлязъл в насрещната лента и се ударил в насрещно движещ се „Фолксваген“. Зад волана му бил 48-годишен водач от кюстендилското село Еремия. Последвал удар с автомобил „Ауди“, управляван от 63-годишен водач.

Пътуващият в посока Кюстендил 45-годишен мотоциклетист, в опит да избегне катастрофиралите автомобили, се ударил в тях.

Пострадалите били закарани снощи в кюстендилската болница за оказване на помощ. Издъхналите са водачът на "Фолксваген"-аа и пътничка в автомобила, която е на 77 години.

Кюстендилски полицаи са задържали 20-годишен водач на „Рено“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена по ул. „Пиянец“ в града, тестът, направен с техническо средство, е отчел резултат 1.97 промила алкохол в издишания въздух, установено е, че водачът не притежава СУМПС. По случая е образувано бързо досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В Дупница полицаите са образували бързо досъдебно производство за управление на нерегистриран мотор от 17-годишен ученик. Спрели го на улица "Аракчийски мост“ в Дупница. Предали са го на прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил и Дупница са гасили 2 пожара, които са причинили щети. Пожарът в с. Слокощица е причинен поради късо съединение в ел.табло, унищожени са таблото и 2 кв.м изолация на стена; в Дупница късо съединение в прахосмукачка в автомивка е причина за запалването, унищожена е прахосмукачката, няма пострадали хора.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано