Прокуратурата ревизира такса смет в Благоевград

Сподели във Facebook

Прокуратурата се зае с проверка относно решението на ОбС-Благоевград за двукратното гласуване на такса смет.

Разследването е по реда на надзора. С писмо до председателя на благоевградския парламент Радослав Тасков държавното обвинение в Благоевград изисква цялата документация около постановения в края на декември 2021 година акт, с който съветниците, по искане на кмета Илко Стоянов, утвърдиха увеличение на налога за жителите на града от 1,1 на 2,9 промила и намаление на таксата за имотите в селата и вилните зони и за бизнеса.

Второто постъпило тази седмица искане е да се предостави заверено копие на протокола от извънредното заседание на ОбС на 20 януари, когато местният парламент промени декемврийското си решение, одобрявайки нов размер на такса смет от 2,1 промила, отново по предложение на градоначалника.

Припомняме, че срещу решенията на ОбС за промяна на такса смет в Административен съд има депозирани три жалби. Две от тях, касаещи двете решения, са на областния управител Валери Сарандев, третата е от благоевградчанина Пламен Димитров в качеството му на заинтересовано лице, като собственик на имот.

До произнасяне на съда в сила остава старата такса от 1,1 промила. Много е вероятно жалбите да се обединят в едно дело, прогнозира struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано