Протест пред полицията в Дупница

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Собствениците на джипове, които возят незаконно туристи в Рила, окупираха управлението на МВР в Дупница.

Шофьорите са в защита на техния колега И. В. Л., задържан вчера за прегазване крака на полицай, който участвал в акция на пътя към Седемте рилски езера.

Те са категорични, че прегазване не е имало. Братът на задържания И. Л. заяви, че е видял полицейския служител снощи и той се придвижвал без никакви затруднения. Според него инцидентът е станал по вина на водач на бял джип с благоевградска регистрация, който го преследвал. Не са съгласни с обвинението на прокуратурата в Дупница, че умишлено е преминал през крака на полицая.

Междувременно от прокуратурата в Дупница информираха, че шофьорът ще остане в ареста за 72 часа. 32-годишният мъж е обвинен за престъпление по член 325 от наказателния кодекс.

"Досъдебното производство е образувано затова, че на 29 август в района на курорта Паничище, при управление на джип е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред. Деянието е съроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост", посочиха от прокуратурата.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано