Протест пред полицията в защита на Ники Лъвчето

Сподели във Facebook

Правят протест пред полицията в Благоеград заради тормозен протестър срещу властта. "Довечера всички пред полицията, за да искаме наказание за двамата полицаи, заплашвали Николай Кутанов - Ники Лъвчето", призоваха благоевградчани, които три седмици излизат на площада и по улиците на града с настояване за незабавна оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Както вече съобщихме, Кутанов е бил ударен в корема от полицай по време на блоката да главен път Е-79 край Благоевград снощи. Друг негов колега - Велко чапкънов пък го заплашил пред свидетели. Кутанов е пуснал жалба, а от полицейския пресцентър днес официално обявиха, че директорът Дойчин Дочинов е разпоредил вътрешна проверка за оказано физическо насилие от страна на подчинените му.

В защита на Кутанов излезе и един от активистите на ВМРО Вилислав Балев, който е и заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград. 

"Днес в 19.00 часа ще бъда Първо управление, не за да крещя екзалтирано "оставка" и "к*р за мафията" а за да разбера и ако се окаже истина да подкрепя Николай Кутанов в искането му за справедливо разследване на случая от снощи. Твърди че след протеста е спрян и удрян от полицаи като реваншизъм затова, че ги попита дали са готови да умрат за България. Всъщност на пътя полицаите бяха прави да не му отговарят, но последващите действия будят в мен недоумение как в 21 век все още има такива полицаи. От снимките се вижда че това са млади момчета. Акко в зародиш когато са млади не спрем мутризацията , че някой е по велик от друг защото "закона и пагона" го пази, то след 30 години нашите деца пак ще скачат със същите искания " мутри вън" , а ние как ще ги гледаме ?! Не знам дали в правителството и прокуратурата има мутри но е крайно време полицията да бъде изчистена от подобни индивиди. Законът е за всичкии. Никой не може да бъде по велик от закона нито протестиращ, нито полицай", коментира Балев

"Ако случилото се е истина, то аз ще съм там ще държа съответният полицай или полицаи да изтърпят съответните им наказания и това да бъде сигнал че примерът това да бъдеш добър гражданин уважаващ закона , трябва да идва най-вече от ограните, които са оправомощени да следят за неговото спазване. Гражданското самосъзнание не е и не може да бъде само "патент" на група протестиращи. Или всички ставаме добри хора или да закриваме България", заяви юристът Вилислав Балев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано