Протест срещу горската мафия

Сподели във Facebook
Ибрахим Пингов Ибрахим Пингов

Кмет обяви война на горската мафия. Призова за масов протест. Обяви и сборен пункт. Недоволните да се събират този петък пред сградата на кметството в село Гърмен. Управникът на село Долно Дряново Ибрахим Пингов направи силно видеообръщение за непримирима борба с мафията в профила си във фейсбук.

Пингов коментира подробно планираната от лесничеството санитарна сеч на дървета във вододайната зона на селото. Пингов и съселяните му са категорични, че това ще доведе до пресушаване на изворите с вода за пиене и ще заличи селото от картата на страната.

Ибрахим Пингов заяви, че е станал жертва на гнусна кампания по компрометирането му като човек, който има незаконна каменна кариера и иска да спре водата на селото.

"Не се занимавам изобщо с добив на камъни, не съм спирал водата в селото освен един незаконен водопровод и ако не исках да съм кмет, за да решавам проблемите на Долно Дряново, щях да остана на предишната си месторабота, откъдето получавах по 8000 лева", обяви Пингов.

"Щях да имам хубава къща и хубава кола. След като преди 3 месеца започнах голяма битка с дървената мафия, първо се опитаха с лъжи и заблуди да ме накарат да замълча, като не успяха, започнаха заплахи срещу близките ми. Притеснен съм за здравето им, но съм твърдо решен да защитя интересите на 1000 души, които живеят в Долно Дряново. Ако днес ние отстъпим, никой друг няма да успее да пребори мафията. Моля ви, подкрепете ни, крайно време е да сложим ред в държавата", призова Пингов.

Той настоява чрез редица писма до различни институции да се спре планираната санитарна сеч. До този момент остава нечут. Подкрепя го само кметът на Гърмен Феим Иса.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано