Протест в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Излизат на пореден протест в Благоевград заради затворения повече от година мост над Струма.

Съоръжението е важна пътна връзка с 6 села и с Промишлената зона. Недоволните жители, харчещи скъпо гориво за десетина-петнайсет километра повече на ден по обиколния маршрут, се организираха сциалната мрежа за днес. Подкрепят ги кметът на село Покровник и на останалите населени места. Сборният пункт е в 15.00 часа на пътен възел Зелен дол.

Заканват се да блокират пътя. Недоумяват защо, след като има пари от държавата и избран строител, нищо не се прави. Реално обаче забавянето на строителните дейности е заради газовата тръба, която захранва Благоевград, а също социални заведения и училища. 

Междувременно неофициално се коментира, че мост няма да има в близките две години. Все още няма проект, а също и избрана фирма, която да контролира строителните дейности. Спечелилите поръчката пък обещават за го построят за 390 дни.

Припомняме, мостът пропадна през декември 2021 година, когато река Струма прели заради валежите и изпускането на язоври. Месеци по-късно отпуснаха над 7 милиона лева за изграждане на но мост, тъй като специалисти констатираха, че ремонтът не е решение. Последваха конкурси за изпълнител и надзорник. Състояха се срещи между местната власт и държавната, в лицето на бившия губернатор Николай Шушков, който вече е заместник-министър в МРРБ. Шушков не скри упреците си заради забавеното строителство, но не каза каква е причината. Обеща това да се изясни на среща този месец. Ден след изказването му, кметът Илко Стоянов обяви, че си прави пиар.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано