Протести за източвана от съветник минерална вода в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградчани излизат на протести за минералната вода.

Инициаторите, начело с боксьора Илия Илиев - собственик на БК "Югозапад", настояват пред кмета Румен Томов да спре подаването на безценната вода към хотелите на общинския съветник Христо Ковачки и на бившия местен парламентарист Румен Калайджиев.

Двамата са собственици на хотелите "Монте Кристо" - бившата баня в центъра на Благоевград и на комплекс "Езерец".

Протестът е обявен за 24 януари. От 10.00 часа е пред хотела на Калайджиев, а в 14.00 часа пред този на съветника Ковачки.

Недоволните настояват двамата бизнесмени публично да разкрият параметрите на договорите за ползване - колко заплащат и какво количество вода се разходва.

В същото време пред градоначалника Томов протестиращите искат с минерална вода да се захрани плувният басейн в квартал "Еленово", така както беше гласувано от ОбС-Благоевград.

Припомняме, с волята на екскмета Атанас Камбитов, половин Благоевград бе разкопан за прокарване на тръбите от Владишкия дом до хотел "Езерец".

Тогава бе заявено, че е инвестиция на Общината, с цел включване на вода за плувния басейн. До момента обаче за децата и спортуващите благоевградчани няма минерална вода.

Христо Ковачки и Румен Калайджиев, които доскоро заедно творяха законите в Благоевград, сега са във война. Спорят кой колко харчи над разрешения лимит, готвят се за съд.

Напиши коментар

Коментари

  1. й й -
    Помак и манаф какво очаквате

Избрано