Проверяват агнешкото месо и яйцата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Започнаха традиционните проверки на БАБХ преди Великден. Инспектират се обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене, магазини за търговия на дребно, пазари и борси.

От днес до 17 април ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни -агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка, особено при агнешкото. Инспекторите ще следят и за предлагане на размразено като охладено агнешко месо.

Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите, уточняват от БАБХ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано