Първан Дангов обяви кметската си заплата

Сподели във Facebook

Съветници питаха по време на заседание колко получава Първан Дангов и неговите заместници в екипа. 

Градоначалникът на Дупница мигновено отговори. Разкри и месечните възнаграждения на заместниците си и на някои от по-висшите общинари в града. Основната заплата на дупнишкия кмет е 7306 лева. Тримата му заместници Бойко Христов – по строителните дейности, Дафинка Георгиева – по финансовите въпроси, и Валентина Караганова – по социални дейности и култура, получават по 3653 лева месечно. Кметовете на кметства получават заплата в размер на 1620 лева, а наместниците в по-малките населени места – 1390 лева.

Първан Дангов разкри още, че средната заплата в юридическия отдел на община Дупница е 1413 лева, докато главният специалист, отговарящ за мрежите и софтуера, се разписва срещу 1680 лева на месец. Директорите на различните дирекции в кметството пък получават по 2020 лева.

Най-висока е средната работна заплата на служителите в отдел „Европроекти“, която е в размер на 1840 лева. В отдел „Култура“ средното месечно възнаграждение е 1316 лева, в „Транспорт“ – 1474 лева. В отдел "Екология" се разписват под 1357 лева, а в „Социални проекти“ – 1201 лева. Средната заплата в отдел „Счетоводство“ е 1604 лева, в „Местни данъци и такси“ – 1458 лв., в ТСУ – 1613 лв., докато в „Строителство“ – 1415 лева.

Служителите, наети на работа от допълнителното щатно разписание, средно получават 1229 лева, докато най-ниска е заплатата на техническите сътрудници, които се разписват срещу 1100 лева. Кметът бе специално попитан от Емил Гущеров и колко получава управителят на зала „Спортна“. П. Дангов отговори, че заемащият тази длъжност взима 1700 лева месечно, а останалите трима технически изпълнители, работещи в спортното съоръжение, получават по 1200 лева.

„Ще доразясня въпроса си към г-н Дангов, понеже той обича да използва термина за лъжи. Аз ще бъда малко по-обран, за разлика от него, и ще кажа, че той използва неверни твърдения в своя отговор. Защото когато той покаже своя фиш с класове и всички суми, които взима от общината, тогава ще видите кой от двамата казва реалните неща. Искам гражданите на Дупница много ясно да разберат, че в общината има 5 или 10 човека, които взимат баснословни заплати, сравнени с равнището на останалите, които получават 1000-1500 лева. Избрани са от г-н кмета и явно успяват да го убедят, че много работят. Искам да ви попитам дали тези пчелички, които изготвят цялата документация, не Ви бойкотират и затова цялата документация и проектите на община Дупница към датата, когато съм входирал питането, е нула? Може да се влезе в системата ЦАИС и да се види дали има обявени обществени поръчки“, заяви Емил Гущеров по време на заседание в ОбС-Дупница.

struma.bg

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано