Първите бежанци пристигнаха в Югозапада

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Първите бежанци от Украйна пристигнаха в Югозапада. Няколко семейства са избрали Сандански и Банско, тъй като там имат свои близки, установили се през годините. 

Междувременно в Сандански заработи Кризисен щаб. Оглавява го кметът Атанас Стоянов. 47 са хотелите в общината, повечето са от семеен тип. От сружението на хотелиерите в Сандански са дали уверение, че ще настаняват украинци безвъзмездно.

Вчера стана известно, че в къща в село Поленица бизнесменът Стоян Стоянов приема първото семейство с едно дете. Във фейсбук страницата си той е предложил подслон на още три семейства и е в постоянна връзка с тях, като следи предвижването им към България и по-точно към Сандански. Стоянов поясни, че семейството, което ще приюти в големия си дом, е заявило готовност да работи в Сандански, за да не е в тежест за осигуряване на прехраната си.

От Банско са си тръгали повече от 100 руснаци, които се прибират в родината си. Посгурен им е коридор през Турция. В момента в Банско са не повече от 300 граждани на Русия и около 30 украинци.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано