Пуснаха допълнително вода за югозападни курорти

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Два допълнителни резервоара за 4000 кубика питейна вода са пуснати за курорта Паничище, Сапарева баня и селата Сапарево и Гюргево. Държавна приемателна комисия е издала разрешително за ползването им без нито една забележка, каза кметът Калин Гелев.

Резервоарите са започнати още през 2006 година, но изграждането им спряло основно по финансови причини и редица административни процедури. Доизграждането е продължило през 2019 година с доста трудности. Общинската управа държала да се изградят и пуснат - така се гарантира питейна вода за курорта с над 200 къщи за гости, 5-6 хотела, няколко почивни бази. Лятото, когато е и най-сухо и горещо, се ползва многократно повече като обем вода. С туристите градът увеличава жителите си три пъти, коментират от общинската администрация.

"Имаме удостоверение за ползване на разширения съществуващ водоем в курортното селище Паничище, който представлява двукамарен водоем с 4000 кубични метра резервоари. Пуснахме го и ще го ползваме, налага ли се сега при продължителните засушавания – при всички случаи ще се ползва", коментира Калин Гелев пред БНР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано