Радев: Няма да има хартия, ако изборите са на 26 март

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Президентът Румен Радев все още не е решил кога да насрочи парламентарните избори.

Той обаче назова името на следващия служебен премиер. Гълъб Донев ще остане начело и на следващото правителство. Радев ще назначи новите след като БСП върне празния мандат този понеделник. Държавния глава, който каза че му предстои разговор със служебните министри преди да обяви дали ще прави промени в екипа на служебния кабинет.

На въпрос за дата на изборите Радев отговори, че му предстои разговор с правния екип в президентството. "Февруари месец е особен месец, защото по Конституция трябва до два месеца да се проведат изборите след разпускането на парламента, но Конституцията мери в месеци, а Изборният кодекс мери в дни. И тук имаме малък проблем с февруари, който ще го изчистим. Моята цел е да има максимално добра организация на тези избори, максимално бързо да се движим към тях и да не губим време“, каза президентът.

Радев заяви, че е получил информация от ЦИК, че няма да има хартия за принтерлите на машините, ако изборите се проведат на 26 март. Още повече, че тогава се сменя и времето, с която може да има логистични проблеми за машините. "Предстои да стане ясно дали може ли или не може да има избори с машини поради все още закъснелите доставки на хартия за принтерите на машините на 26 март. Това вълнува немалка част от нас", каза Радев в национален ефир.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано