Радев и Борисов за партийните "целувки"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения, заяви президентът Румен Радев. Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС за съставяне на правителство с втория мандат.

Бойко Борисов обяви, че Мария Габриел и Николай Денков, които водят преговори за кабинет от името на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, са много близо до достигане на решение. "Партията на Промяната искат сами да си носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с „Да, България“ отговаряме на техните искания.“ Борисов вероятно има предвид, че ПП не е съгласна да допусне близки до ГЕРБ-СДС кадри на министерски постове. Както и че кандидат-министри, които са политици като съпредседателя на ПП Асен Василев, изглежда ще запазят постовете си. Какво се разбира под „Да, България“, не е съвсем ясно – Борисов винаги нарича така „Демократична България“ в изявленията си, макар че „Да, България“ е само една от партиите в ДБ.

„Много е тежко времето. Има да си взимат страшно отговорни решения. Не е по силите на една партия, но те имат високо самочувствие“, обобщи той, вероятно по адрес на ПП. Борисов препоръча и на другите политически сили да предложат експерти за бъдещия кабинет. Не се разбра говори ли сериозно. Днес започват нови разговори между Габриел и Денков.

"Информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ, не е вярна, няма такова нещо. Търсим човек, който да е експерт, специалист, неполитическо лице, доказало се в работата си", заяви пред журналисти Николай Денков. Той потвърди, че ГЕРБ са представили свои кандидатури за министри. "Обсъждаме с Мария Габриел. Това са кандидатури, които тя слага на масата. Това, което се пише, че ще бъде 50 на 50 са някакви дизайни, които не съответстват на истината”, допълни той.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано