Районен съд - Благоевград наказа подпалвач

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Повторно разгледаха делото срещу Костадин Митев за огнения ад в Пирин. Оправданият преди година кравар днес получи 2 години лишаване от свобода. Той обаче няма да лежи в затвора, тъй като присъдата е условна, с максимален срок на изпитание.

Митев бе признат за винове за масивния пожар върху площ от 16 000 декара, тръгнал от симитлийското село Мечукул, стигнал над Кресна и изпепелил иглолисти гори и няколко постройки в село Ощава.

Според прокуратурата и съда огънят е плампал от цигара, която Костадин пушил по време на пашуване с кравите на неправителствена организация, към която бил нает през 2017 година. Нанесените щети за за 6 119 944 лева. 

Припомняме, Костадин е от симитлийското село Брежани. Когато огънят пламнал в Мечкул, той сам се обадил на кмета, за да каже за горящите храсти около него. Състав на Районен съд първоначално го оправда, но прокуратурата го обвини повторно.

По време на бушувалия повече от седмица пожар местни хора и горски работници коментираха, че Костадин е удобният извършител. Изказаха предположения, че пътят на огъня минава точно по трасето за изграждането на лот от АМ "Струма".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано