Разбит път застрашава хората в симитлийско село

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Продължава да е затворен за автомобили пътят къв симитлийското село Сушица. Подкопани са основите в много участъци, дупките по трасето са огромни, няма и предпазни мантинели. Градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов издаде заповед колите да преминават по обходен маршрут след станали пътни инциденти неотдавна.

Местните жители казват, че обходният маршурут е дори по-опасен. Придвижването е повече от половин час по черен път. Кметът на Сушица разказа пред БНТ, че с риск за живота хора минават по пътя, за да достигнат до селото. Кметът на съседното село Крупник заяви, че имат много животновъдни обекти и липсата на път създава големи неудобства.

Апостол Апостолов заяви, че общината трудно може да се справи сама със ситуацията и апелира държавата да помогне. Пътят е бил компрометиран заради наводненията миналата година, а държавата е обещала, че ще даде пари, но така и общините не са получили субсидии. В района има животновъди и производители. Хората искат да развиват и туризъм, но лошите пътища пречат това да се случи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано