Разчистват 20 терена в Благоевград, затрупани с боклуци

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Разчистват 20 нерегламентирани сметища в Благоевград. Кризата в с боклуците ескалира след затваряне на депото за строителни отпадъци край село Изгрев. Шефовете на РИОСВ-Благоевград отказват да отменят заповедта си от 19 август, когато заявиха категорично, че не отговаря на европейските стандарти и работи незаконно години наред.

Последваха указания на Общината отпадъците да се събират в здрави чували и да се оставят пред контейнерите за смет. За няколко дни се задръстиха тротоари в града и кварталите.

Дейностите по разчистването им са възложени от кмета Илко Стоянов на служители от общинска фирма „Биострой“. Предстои те да обходят 20 терена. Започва се извозването на отпадъците от дерето на село Делвино, около пътя за 33-метровия Кръст в мемориален комплекс „Памет и вяра“, в района на ЮЗУ „Неофит Рилски“, при животинския пазар, поречието на Бистрица.

За да бъде предотвратено замърсяване на околната среда, служители към звено „Инспекторат“ при дирекция „Екология и чиста среда“ извършват регулярни проверки и налагат санкции на нарушители. Oт няколко дни, въпреки липсата на положително становище от Регионална инспекция по околната среда и водите, фактически Депото при село Изгрев функционира и е единственото място, където жителите могат да изхвърлят строителни отпадъци, без да бъдат санкционирани. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано