Разкриха банда за събиране на бързи кредити и купуване на гласове за вота

Сподели във Facebook

Задържаха мъже от Югозапада, събирали силово бързи кредити и набирала гласове за изборите. Престъпниците откривали хора, готови да продадат гласа си срещу заплащане. Групата действала на територията на Дупница, Бобов дол, Радомир и в София, съобщиха от спецпрокуратурата. Има повдигнати обвинения за вторична престъпна дейност. Някои от членовете са криминално проявени и осъждани за престъпления против личността и против политическите права на гражданите.

Първоначално били задържани 20 души, но след анализиране на доказателствата, открити при обиските в ареста са 10 души. Механизмът на групата се опира на правомерно отпуснати средства от фирми, раздаващи бързи кредити, но след това започвало силово събиране на паричните средства.

Докладвани били няколко случая, които касаят силови действия по-особен интензитет. Рекетьорите държали под финансова зависимост конкретен брой лица, като обаче парите били дадени и получени правомерно от фирми за бързи кредити. Парите, които се отпускали, били около 1000 - 1200 лева. Оскъпяването било в размер на 12-20 процента.

Парите трябвало да бъдат върнати за около месец, но дейността за отпускането на бързите кредити били напълно легална.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано