Разкриха убиец на домашно куче

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В покрайнините на Благоевград са открили с прободно-порезни рани немска овчарка. Кучето лежало мъртво, обляно в кръв.

Разхождали домашните си любимци в района над хотел "Езерец" станали очевидци на зловещо престъпление, извършено от благоевградчанина Георги Златков. За случилото се съобщи във фейсбук юристката и защитник на бездомните кучета в Благоевград Елена Попова. Не става ясно дали тя е източник на информацията, която първоначално бе придружена със снимка на закланото животно. В момента тя е свалена.

"Немска овчарка, с външни белези на домашна -сресана и добре гледана, разхождаща се свободно напада куче Голден ретривър, разхождащо се също без повод в присъствието на собственика си Георги Димитров Златков, който живее в квартал .Ален мак". Златков в опита си да разтърве кучетата, след това намушква неколкократно и смъртоносно немската овчарка с нож", пише в публикацията.

Все още не се знае кой е собственик на убитото куче. Днес подават сигнал в полицията и прокуратурата. Благоевградчани ще настояват за максимално наказание за Златков.

В поста на Елена Попова също така се отбелязва, че за собствениците на кучета, разхождащи ги без повод на обществени места, обезателно трябва да има глоби, а за всеки, който прояви жестокост към гръбначно животно , противозаконно смърт или трайно увреждане-затвор.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Спас Арабаджиев -
    Искам да разкажа какво се случи с нашето куче ,,Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол \". На 7.12.2022г. около 6.15ч. при обичайната,всекидневна разходка ,нашето куче бе нападнато от същата,добре охранена немска овчарка,без съответно обозначение за бездомно куче. Опитите да бъде спасено нашето куче се оказаха неуспешни,тъй като немската овчарка го беше захапала безпощадно,с ясната цел да го убие.Умъртвява го и го завлича в дерето. Може да си представите ужаса и болката ,която изпитахме как пред очите ни бива убит по жесток начин нашето куче Принц,за което сме грижили с толкова обич! В допълнение искаме да отбележим ,че Принц беше изключително добро и спокойно куче, което по никакъв начин не е предизвикало немската овчарка,която целеустремено го е нападнала в гръб,без дори да излае. Бихме искали да изкажем съпричастност към Георги Златков за това ,че е действал при самозащита и е успял да предпази своето куче от съдбата на Принц. Наказателна отговорност трябва да се потърси не от Георги Златков,а от собственика на немската овчарка,която в един ден уби нашето куче и нападна второ куче.Недопустимо е големи кучета да се разхождат свободно без намордник и да застрашават живота на хора и животни и да бъдат причина за трагедии.

Избрано