Разложкият градоначалник кум на 101 златни и сребърни сватби

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Напук на пандемията, в Разлог ще има 56 златни и 45 сребърни сватби. Това обеща кметът Красимир Герчев, който е приел за пореден път да стане кум на прошаените младоженци. Сватбите традиционно са в Деня на християнското семейство – 21 ноември. Ритуалът се извършва вече 35 години и няма да бъде нарушен заради коронавируса, каза Герчев.

Предстоящите сватби ще са по-различни. 101 семейни двойки от Разлог ще се врекат във вярност, ще се подпишат в Летописната книга и ще предадат символично огъня а семейството на младите.

"Ние имаме уникален празник, който се организира всяка година от цели 35 години. Зад тези години стоят екипите на Обреден дом Разлог и община Разлог, вдъхновени от Рени Рачева, на които искрено благодаря. Ще съхраним традицията. За да опазим и предадем духа на празника – любовта и ценностите на християнското семейство. Ще направим сватби, но различни", обеща кметът Герчев.

"От 17 до 20 ноември ще посетим всеки дом със златно и сребърно семейство, ще поздравим юбилярите, които отново ще се врекат във вярност, ще получат брачни свидетества, ще се впишат в летописната книга на дългогодишните семейства на Разлог, ще получат подаръци. Честити да сте,
златни и сребърни семейства на община Разлог, нека любовта ви топли още дълги години, да сте здрави, силни и сплотени", пожела кметът-кум.

Герчев пожела на съгражданите си да са горди, че пазят българските ценности на здравото разложко семейство и Бог да ги пази.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано