Разпитват майката на изчезналия Сашко, бащата смята, че е отвлечен

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Доброволци прекратяват мащабното издирване на 12-годишното момче от Перник.

Причината е, че вече седми ден няма следа от Александър и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето, с оглед и на влошаването на времето. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци, но за пореден път няма ефект от търсенето и Сашко, който е аутист, е неоткриваем. Около 100 души са търсили детето в Перник и близките населени места са разлепени листовки и негова снимка. От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче, но е ясно дали икога тя ще се прибере от Великобритания в България.

Радостина Цветанова живее във Великобритания, заминала е през август 2020 г. и оттогава не се е прибирала. Майката на Сашко е призована на разпит като свидетел. Репортер на бтв е успял да се свърже с нея по телефона, но тя е отказала всякакъв коментар и прекъснала разговора. Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, но има срок. В случай че не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира, казаха от Окръжната прокуратура в перник.

Бащата, който също е Александър, допуска, че Сашко е отвлечен: "Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм", заяви нотариусът Цветанов.

От полицията съобщиха, че започват търсене по "специфични места", които няма да оповестяват. Полицаи, доброволци и близки обикалят не само Перник и горите около града, но и квартали на София, а също и в Радомир. В издирването на момчето са включени кучета, хеликоптер и термокамери. От полицията проверяват всеки постъпил сигнал. Няма доказателства за извършено престъпление срещу момчето.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано