Разпитват в полицията кандидат за кмет на Благоевград

Сподели във Facebook

Кандидат за градоначалник в Благоевград е обявен за общодържавно издирване. Той ще бъде разпитван на 17 август в столицата.

Оказава се, че три години полицията го търси, а той през това време не знае, води кметска кампания, участва в протести и коментира активно важни за благоевградчани теми.

Атанас Киряков, който пръв обяви, че ще се кандидатира за кмет, ако ВАС отстрани предсрочно Румен Томов, сам разказа в социалната мрежа проблемите си с правосъдните органи и с полицията.

Посочи, че от 2017 година, до получаване на призовка пред три дни, е фигурирал в масивите на МВР като издирвано лице със снимка и лични данни.  Става въпрос за разпит по досъдебно производствов 6-то управление на МВР в София, поясни Атанас Киряков.

"При неизпълнение на заповедта подлежа на административно- наказателна мярка според член 271, както и ще бъда закаран принудително. Заявено ми бе също , че съм лице което е обявено за общодържавно издирване. Обяснение или отговор на въпросите ми - каква е причината да съм в списъка с лица за общодържавно издирване, защо трябва да ме разпитват по дело, никой не ми даде", каза Киряков, който от години е активист на забранената ОМО "Илинден".

Атанас Киряков е свидетел по водено дело ДП 3216 / 2017 год. по описа на 06 - РУ - София, уточни Киряков, като подчерта, че през годините никога не се е укривал, работи легално, плаща редовно данъците си в Благоевград и не на последно място - е лоялен гражданин на страната.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано