Разследват кмет с еднолична фирма

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Проверяват кмет за извършване на търговска дейност, несъвместима със служебното му положение и остър конфликт на интереси. Сигнал в Общинската избирателна комисия е подал активист на СДС, неуспял на изборите за местна власт миналата година в Дупница.

Според жалбата му пред членовете на ОИК-Дупница, кметът на село Бистрица Христо Христов има фирма, която е действаща. Председателят на комисията Мария Чомакова, запозна колегите си с казуса на извънредно заседание снощи.

Попов твърди, че ЕТ „Христо Христов – Стрелец“, с ЕИК 109081924, видно от приложено актуално състояние на АВ – ТРРЮЛНЦ, извършва търговска дейност. Христов не е предприел никакви действия, свързани с прекратяване на извършваната търговска дейност. До настоящия момент е регистриран като едноличен търговец. Поради тези причини Милен Попов настоява кметът на Бистрица да бъде отстранен предсрочно.

ОИК от своя страна реши да се извърши проверка в Агенция по вписванията – ТРРЮЛНЦ, относно предприети действия по чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА от Христо Георгиев Христов за фирмата му ЕТ „Христо Христов – Стрелец“. Дава се възможност на Христов да направи възражение в съответен срок. Решението на ОИК-Дупница подлежи на протест пред ЦИК.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано