Рецидивист търгува крадени накити в Петрич и Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Обвиниха рецидивист за серия обири на пари и златни накити. Крадените бижута и други вещи пласирал в Благоевград и Петрич. Грабителят е от глрад Рила. В. Илиев извършвал и и незаконни превози на хора в Кюстендилско и Благоевградско, сочат от прокуратурата. Той ще бъде съден до дни за престъпления по два текста от Наказателния кодекс.

Един от грабежите е извършен в условията на опасен рецидив, коментираха от прокуратурата в Кюстендил.

Илиев и приятелят му Н. С. посещавали хазартни заведения, когато губели, организирали обирите. Жертвите им са предимно възрастни жени.

За да не бъдат разпознати, а и с оглед оказване на психологически натиск, слагали черни шапки, които пригодили за прикриване на лицата при извършване на престъпните деяния, като направили прорези за очи. Имали гумени ръкавици и широколентово тиксо, което да използват, в случай на оказана им съпротива.

Вещите залагали предимно в Благоевград. Н. С. е признал вина за съучастие и е получил условна присъда. Той е върнал 4320 лева на ограбена жена в Рила.

Последният грабеж, придружен с физическо малтретиране, е през март миналата година. С помощта на стълба се качили на покрива на къща, в която живеела сама жена. Илиев се нахвърлил върху нея, нанесъл й удари в лицето и й запушил устата. Отправил закани за убийство, ако не даде парите и ценностите си. След като сломили съпротивата, жената предала 250 лева и златни накити - 4 пръстена, гривна, колие с висулка и обеца. 

По аналогичен начин преди това Илиев и съучастникът му нападнали стопанка в село Стоб. От нея задигнали 2815 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано