Ремонтират и пристрояват детски градини

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С пари от общинската хазна обновяват ДГ "Снежанка". Със заделените 332 679 лева изцяло ще се реновира двора и ще се закупят съоръжения за игра на малчуганите в Петрич.

Плануваните дейности включват спортно игрище, цялостна подмяна на тротоарната настилка, нова вертикална планировка за отвеждане на дъждовната вода и осигуряване на достъпна среда, площадкова канализационна мрежа и дренажни решетки.

Ще се подменят още водопроводната мрежа, захранваща поливната система, стълбищната платформа, ще се обособи нов вход от южната страна на градината, както и парапетите на площадката.

Заложено в проекта е също полагането на ударопоглъщаща настилка, нови съоръжения за игра на децата от яслени и градински групи, монтиране на пейки, нови съдове за отпадъци, озеленяване.

В детската градина има една яслена и четири градински групи. След приключване на ремонта дворното място ще бъде достъпно и за деца с двигателни проблеми. Това е третата детска градина в град Петрич, в която се извършва цялостен ремонт на дворното пространство. До края на годината ще започне изграждането и на новата пристройка към ДГ „Здравец“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано