Решиха казус за паркирането в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Студенти от Югозападния университет в Благоевград решиха първия си административен казус. Правистите, на които им предстои дипломиране, участваха в симулативен процес по дело, свързано с дело, образувано по жалба против подзаконов нормативен акт – Наредба на Общински съвет за условията и реда за паркиране на автомобили.

В съдебната зала ги посрещна председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова, която е и техен преподавател, в екип с доцент  Веселина Бучкова. Пред свои колеги, студенти и пред магистрати и съдебни помощници от Административен съд – Благоевград, бъдещите юристи представиха прецизен съдебен процес по обжалване и защита на подзаконов нормативен акт, ведно с мотивирано съдебно решение.

За първия тренинг на студентите в съдебната зала председателят на съда Мария Тодорова им връчи удостоверения с най-висока оценка за подготовката и изпълнението на симулативния процес. Бъдещите юристи получиха и Конституцията ни с посланието да търсят и отстояват върховенството на закона с воля, последователност и постоянство.

Симулативният процес е част от поредица съвместни инициативи, които Административен съд – Благоевград и Правно-историческия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград реализират по повод юбилейните си годишнини.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано