Респектираща акция в Благоевград и региона

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Криминалисти, данъчни, митничари и здравни инспектори провеждат съвместна акция в Благоевград и региона. Действат по метода на широкообхватния контрол. Спират масово водачи зза евентуална употреба на алкохол, наркотици, шофиращи без книжки и нарушители на пътя. 

Към момента са проверили 893 души. Спхрели са 465 автомобила. Тарашили са в 8 пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 11 автоморги, 11 питейни заведения и 35 търговски обекта.

Иззели са 1,6 грама канабис и 0,7 грама амфетамин, както и около 5 литра алкохол без поставен задължителен бандеролен знак. Съставени са 36 акта за установено административно нарушение и 68 фиша. Регистрирани са 6 престъпления. Образувани са: две бързи производства по чл.354а от НК, едно досъдебно производство по чл.343, ал.1б от НК, едно досъдебно производство по чл.354а ал.3 от НК, едно досъдебно производство по чл.354а ал.5 от НК и едно досъдебно производство по чл.195 ал.1 от НК. От представителите на другите институции са съставени един акт за установено административно нарушение и 16 констативни протокола. Работата продължава.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано