Революционна позиция на петричани за футболната действителност

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Петрич Димитър Бръчков и ОФК "Беласица" излязоха с гневна позиция за родната футболна действителност. От утре - 12 октомври, Революцията е тук, категорични са петричани.

"Полемиката в публичното пространство във връзка с управлението на БФС засяга обществото като цяло, защото пряко е свързана и с развитието на детско-юношеския спорт – начало, към което се стремим да насочим подрастващите, за да елиминираме въздействието на всякакви други порочни за развитието им фактори", се казва в позицията, разпространена днес.

Публикуваме текста, без редакторска намеса:

Едно ръководство винаги има толеранс от време, за да покаже какво прави и да отчете това не само на документи. Ангажиментът следва да бъде еднакво разпределен между по-големите и по-малките школи, защото това е основа за всички деца, независимо в коя точка на страната или кой клуб тренират. Те са там и това е важното. Тук е основната ни грижа – да ги задържим!
В ДЮШ на ОФК „Беласица“- гр. Петрич се подготвят близо 300 деца и грижата за обезпечаване на този процес в цялостност е единствено на Общината! За поддържането на съществуващите и изграждането на нови спортни терени - също. Това следва да се промени. Едно ръководство на футболен съюз трябва да се грижи за бъдещото си поколение футболисти по ясни алгоритми и комплексно! Не считам, че е правено досега адекватно и пропорционално.
Нов поглед в цялостната методика е наложителен, защото пропуските кристализират и в състоянието на представителния отбор на България – незавидно, вече години наред. Няма я последователната дейност. Сериозни резерви и крути мерки са необходими за елиминиране на опорочаването на футболните срещи заради съдийски пристрастия и някои странични стимули…ощетени са отново и футболисти и публика – огорчението ще изпразни още повече трибуните по родните стадиони! Еднакъв „аршин“ за отсъждане и справедливо налагане на наказания – това не се постигна до този момент. Промяна и тук е наложителна!

Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол – Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да приложат опита си тук и да извършат промяната, която многоаспектно ще повлияе върху бъдещото развитие на футбола като спорт.

Това е една ценна и навременна възможност за родната футболна действителност - доказали се спортисти, уважавани не само в България, да разкрият нови хоризонти, за да постигнем очакван катарзис в този спорт! Тези хора знаят какво да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове – грандове, достойни за уважение. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са разпознаваеми не само тук, а в цяла Европа. Погледът към родния футбол ще бъде различен и заради техните имена, а те няма да имат право на провал. Трябва да докажат, че респектът към тях ще продължи и спрямо позицията им във футболната централа!

Времето за компромиси изтече! Нека видим действия, които не ощетяват, а действат мотивиращо за всеки клуб, за всеки футболист, за всеки на трибуните!
Позицията е представена на Председателски съвет при Общински съвет – Петрич! Времето настъпи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано