Родителите на разменени бебета търсят 600 000 лева

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Родителите на бебетата, разменени в "Шейново", претендират за солидни парични обезщетения. Двете семейства са поискали по 300 000 лева.

В сумата от 600 хиляди влизат вредите за майките и техни роднини. Адвокатите им заявиха, че предложенията за доброволно решаване на спора ще бъдат внесени в лечебното заведение. След внасянето им в болницата, исковете трябва да се гласуват от Столичния общински съвет. Адвокатите уточниха пред бтв, че ако пълния размер на обезщетението не бъде изплатено доброволно, ще има дело в съда.

Междувременно, съдии, които разглеждат подобни дела, коментират, че разумното обезщетение би било не повече от 40 000 лева. Според тях противоправното деяние е било само 4 месеца и страданията са били в кратък период.

"300 000 лв. се присъждат на много тежки увреждания, като будна кома, парализа, дори за трагичен случай не се присъждат 300 000 лева, заявиха магистрати.

Припомняме, че разговорите между защитниците на семействата и болницата са започнали в началото на годината, преди бебетата да бъдат върнати на биологичните им родители. Пред дни момиченцата се завърнаха при биологичните си родители.

Медицинският надзор започна проверка, в резултат на която бяха наказани няколко служители на АГ "Шейново".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано