Роднини гледат болни в Ковид отделението в Сандански

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Здрава жена е вкарана в Ковид отделението на санданската болница. Тя е там по настовяване на лекарите, които обяснили на Елена Недева, че няма персонал и трабвя сама да се грижи за 90-годишната си майка.

Елена я завела в тежко състояние в болницата, вече два дни е в отделение за болни от коронавирус. Жената твърди, че стои вътре без никакви защитни средства.

"Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин, нико", обяви Елена Недева.

“В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Трябваше да остана да я гледам", разказа Недева, цитирана от dir.bg. “И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в COVID отделение да се грижи за неговия родител. В крайна сметка нали, в ковид отделение. Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в ковид отделение", заяви синът на Елена - Николай Недев.

Елена и Николай живеят в Пловдив. Пристигнали в Сандански преди дни и заварили у дома болната жена.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано