Рокада в ОбС - Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Нов съветник полага клетва в ОбС-Благоевград. Предстои до дни Общинската избирателна комисия да определи кой от листата на "Глас народен" ще заеме място в местния парламент. Рокадата се налага заради назначаването на хирурга Теодор Велчев за управител на Специализираната болница "Свети Мина", който измести досегашния патоанатом Георги Георгиев. Това стана с решение на съветниците в петък, които приеха предложението на кмета Илко Стоянов.

Теодор Велчев трябва да излезе от ОбС, тъй като оглавява общинско лечебно заведение. Следващият в листата на партията му, ръководена на местните избори през 2019 година от Стоянов, е Любомир Палаханов-собственик на нощни заведения в Благоевград и председател на Комисията за защита на потребителите в града.

По брой преференции обаче след Теодор Велчев и бейзболиста Ясен Неделчев на вота преди три години беше строителният техник Асен Кайнакчиев, известен като Гопата. Той беше на служба в Общината, но бе освободен от Строителния отдел. Сега развива собствен бизнес.

ОИК-Благоевград трябва да реши дали в Общинския съвет да влезе следващият в листата Палаханов или спечелилият повече преференции Асен Кайнакчиев-Гопата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано